Folia adeziva imitatie de carbon este un produs din gama premium, fiind fabricat de o serie restransa de companii cu traditie in productia de autocolante. Acest autocolant imita destul de realist textura carbonului, conferind un aspect placut suprafetelor pe care este aplicat.

Avantajul principal il constituie faptul ca atunci cand va plictisiti de folia de pe masina aceasta se indeparteaza cu minim de efort, putand fi aplicata alta de alta culoare sau ramane vopseaua originala a masinii. Pe langa avantajul estetic aceasta folie confera si un strat protector masinii dumneavoastra impotriva zgarieturilor, pietrelor care se gasesc la tot pasul pe sosele, punctelor de smoala care se lipesc de caroserie sau impotriva insectelor.

Nu se recomanda aplicarea foliei pe masini revopsite in alte ateliere decat cele acreditate sau masini care prezinta vopsea deteriorata, puncte de rugina sau alte defecte, deoarece cand doriti indepartarea foliei nu va garantam ca vopseaua va ramane intacta. Puteti aplica folie pe astfel de masini atunci cand doriti sa ascundeti diverse defecte ale caroseriei, insa daca este vorba de puncte de rugina sau zgarieturi foarte adanci este bine sa reparati aceste defecte inainte de aplicarea foliei.

Aplicarea se face destul de usor cu un minim de instrumente si putina indemanare, insa un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont atunci cand sunteti hotarati sa aplicati autocolantul este temperatura mediului, conditiile optime ar fi 16-30 grade Celsius. Folia adeziva imitatie de carbon se poate aplica pe toate suprafetele, cum ar fi metal, plastic, tabla, lemn, etc…

Autocolantul imitatie de carbon este termoform, in prezenta caldurii devenind extrem de flexibil si maleabil, insa intinderea materialului nu trebuie dusa la extrem, deoarece in timp este posibil ca materialul sa se contracte, acest lucru avand ca efect in timp dezlipirea pe margini.