Folia adeziva mata este solutia pe care o puteti adopta daca dotiti o schimbare de look pentru masina dumneavoastra, fara a face o investitie foarte mare, fara sa fie nevoie de schimbarea culorii in talon si mai ales fara sa vopsiti masina sau componente ale acesteia.

Avantajul principal il constituie faptul ca atunci cand va plictisiti de folia mata dupa masina aceasta se indeparteaza cu minim de efort, putand fi aplicata alta de alta culoare sau ramane vopseaua originala a masinii.

Folia folosita de catre noi este Oracal 651 (specificatii PDF).
Este o folie adeziva din PVC (amestec monomer/polimer), cu suprafata mata, cu grosimea de 70 microni si cu adeziv poliacrilic pe baza de solvent, permanent. Folia este special creata pentru aplicatii de exterior, pe termen scurt si mediu. Este disponibila in role cu lungimea de 50 m si latimi de 1000 si 1260 mm si se comercializeaza la metraj.

Durabilitatea in exterior este de 5 ani pentru alb sau negru si 4 ani pentru folie colorata.
Paleta coloristica cuprinde 54 de culori mate. Click aici pentru vizualizare culori.

Aplicarea se face destul de usor cu un minim de instrumente si putina indemanare, insa un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont atunci cand sunteti hotarati sa aplicati autocolantul este temperatura mediului, conditii optime ar fi 16-30 grade Celsius.

Folia adeziva mata se poate aplica pe toate suprafetele, cum ar fi: metal, plastic, tabla, lemn, etc… Autocolantul colorat mat este termoform, in prezenta caldurii devenind extrem de flexibil si maleabil, insa intinderea materialului nu trebuie dusa la extrem deoarece in timp este posibil ca materialul sa se contracte, acest lucru avand ca efect in timp dezlipirea pe margini.