Folia adeziva lucioasa este solutia pe care o puteti adopta daca dotiti o schimbare de look pentru masina dumneavoastra, fara a face o investitie foarte mare, fara sa fie nevoie de schimbarea culorii in talon si mai ales fara sa vopsiti masina sau componente ale acesteia.

Avantajul principal il constituie faptul ca atunci cand va plictisiti de folia mata dupa masina aceasta se indeparteaza cu minim de efort, putand fi aplicata alta de alta culoare sau ramane vopseaua originala a masinii.

Unul dintre tipurile de folie folosite de catre noi este Oracal 651 (specificatii PDF).
Este o folie adeziva din PVC (amestec monomer/polimer), cu suprafata lucioasa, cu grosimea de 70 microni si cu adeziv poliacrilic pe baza de solvent, permanent. Folia este special creata pentru aplicatii de exterior, pe termen scurt si mediu. Este disponibila in role cu lungimea de 50 m si latimi de 1000 si 1260 mm si se comercializeaza la metraj.

Durabilitatea in exterior este de 5 ani pentru alb sau negru si 4 ani pentru folie colorata.

Paleta coloristica cuprinde 60 de culori lucioase. Click aici pentru vizualizare culori.

Alt tip de folie folosita de catre noi este Oracal 751 (specificatii PDF ).
Folie adeziva cast de inalta performanta, cu grosimea de 55 microni, cu adeziv poliacrilic pe baza de solvent, permanent. Folia nu are memorie de forma, fapt ce o recomanda pentru aplicatiile de lunga durata, pentru inscriptionat suprafete dificile (suprafete curbe, neregulate, deformate, cu striuri sau caneluri).
Folia are o buna rezistenta la majoritatea uleiurilor si grasimilor, combustibililor, solventilor alifatici, acizilor slabi, sarurilor si alcalilor.

Proprietati importante:
– capacitatea de a se mula pe elemente tridimensionale;
– stabilitate dimensionala excelenta;
– aderenta deosebita pe suprafete neregulate;
– rezistenta la taiere a hartiei suport;
– comportament excelent la taiere sau decolare;
– indepartarea foliei fara vreo urma de reziduuri;
– nu intretine arderea, stingandu-se singura;
– aspect deosebit de lucios al foliei.

Este disponibila in role cu lungimea de 50 m si latimi de 1000 si 1260 mm si se comercializeaza la metraj.
Paleta coloristica cuprinde 117 culori lucioase (inclusiv transparent), alb mat si negru mat.
Click aici pentru vizualizare culori.
Durabilitatea in exterior este de 8 ani pentru alb si negru, 7 ani pentru transparent si colorate si 5 ani pentru culorile metalice.

Aplicarea foliilor se face destul de usor cu un minim de instrumente si putina indemanare, insa un aspect foarte important de care trebuie sa se tina cont atunci cand sunteti hotarati sa aplicati autocolantul este temperatura mediului, conditii optime ar fi 16-30 grade Celsius.

Folia adeziva lucioasa se poate aplica pe toate suprafetele, cum ar fi: metal, plastic, tabla, lemn, etc… Autocolantul colorat mat este termoform, in prezenta caldurii devenind extrem de flexibil si maleabil, insa intinderea materialului nu trebuie dusa la extrem deoarece in timp este posibil ca materialul sa se contracte, acest lucru avand ca efect in timp dezlipirea pe margini.