Foliile transparente sunt destinate in special aplicarii pe faruri, stopuri, proiectoare precum si pe lampile interioare ale masinii.

Una din foliile transparente folosite de noi este Oracal 8300 (specificatii PDF).
Este o folie adeziva din PVC, colorata, cu grosimea de 80 microni, transparenta si cu suprafata lucioasa, rezistenta la UV. Adezivul permanent, poliacrilic pe baza de solvent, nu-si modifica culoarea in timpul aplicarii, astfel incat lipirea se poate executa atat uscata, cat si umeda. Foliile pot fi suprapuse prin lipire, rezultand diverse alte nuante, avand astfel posibilitati infinite de creatie. Este disponibila in role cu lungimea de 50 m si latimi de 1000 si 1260 mm si se comercializeaza la metraj.

Paleta coloristica cuprinde 32 de culori de o transparenta stralucitoare. Click aici pentru vizualizare culori.

Aceste folii se pot aplica uscat sau umed, in cele ce urmeaza va prezentam metoda de aplicare uscata:
Curatati foarte bine lentilele farurilor. Asigurati-va ca nu exista reziduri de la procesul de curatare ramase pe lentile sau pe maini. Masurati bucata de material care va este necesara pentru un far cu marja de eroare +10% in toate directiile. Taiati bucata de material si indepartati hartia cerata dupa spatele acestuia. Aplicati folia pe suprafata farului, presand cu o racleta din centru spre marginile farului,(daca nu veti incepe din centru riscati sa ramana bule de aer si aspectul nu va mai fi cel dorit.

Pentru farurile care au curburi mari se poate folosi o suflanta cu aer cald sau un banal uscator de par, pentru a se mula perfect. Dupa aplicare se indeparteaza materialul in exces cu ajutorul unui cutter foarte bine ascutit